"FRD-menü" - ahogy mi képzeljük

2012-05-11

sponsored links


Mint bizonyára már olvastátok, a Culinaricum is csatlakozott az idén május 19-én megrendezendõ Food Revolution Day-hez. Nagyon fontos dologról van itt szó, mellyel teljes mértékben azonosulni tudunk. Már az oldal elindulásakor azt tûztük ki célul, hogy ráirányítsuk a figyelmet az egészséges, változatos táplálkozásra, a hungarikumokra. Azt szeretnénk elérni, hogy akik olvasnak minket, járjanak többször piacra, igyekezzenek közvetlenül a termelõtõl beszerezni alapanyagaikat. Tulajdonképpen errõl szól a Food Revolution Day is.

Mi most egy háromfogásos menüt ajánlunk, mégpedig azért, mert szerintünk pontosan ennyi idõt lenne célszerû minden nap eltölteni a fehér asztal mellett. Beszélgetni, élvezni az ízeket, együtt lenni. Ugyanakkor mégsem olyan hosszú ez, hogy esetleg bárkinek is kínszenvedés legyen végig enni, végig ülni. Ha máskor nem, hát május 19-én legyen idõnk egymásra, a komótos evésre! A másik fontos szempont a szezonalitás volt. Olyan ételeket válogattunk be, melyek friss alapanyagokból könnyedén elkészíthetõk mostanság.

Borsópüré kolompér gombóccal
15 dkg füstölt kolozsvári szalonna,
50 dkg burgonya,
40 dkg zöldborsó,
só, bors, szerecsendió,
1 tojás, 2 ek. vaj,
15 dkg liszt ...

Folytats a blogon ... culinaricum.blogspot.com/2012/05/frd-...

sponsored links

Keres?s